×
Tiempo de lectura 4 min.

El tractament de la hipertensió és un tractament crònic que ajuda a controlar els nivells de pressió, però no és un tractament curatiu.

HIPERCOLESTEROLÈMIA

El colesterol és una substància natural del nostre, entre les seves funcions principals estan:

 • Facilitar la digestió dels greixos,
 • Contribuir a la síntesi de vitamina D,  
 • A partir d'ell es formen certes hormones, com les sexuals i les tiroïdals.

¿Colesterol bo i colesterol dolent?

Per viatjar pel torrent sanguini el colesterol necessita un mitjà de transport anomenat lipoproteïnes. Existeixen 2 tipus de lipoproteïnes en funció de la seva composició:

 • Lipoproteïnes de baixa densitat (LDL): s'encarreguen de transportar nou colesterol des del fetge a totes les cèl·lules del nostre organisme. La baixa densitat lipoproteïnes LDL fa que es dipositin a la paret de les artèries, generant plaques d'ateroma. Per això, aquest tipus d'unió se sol anomenar "colesterol dolent".
 • Lipoproteïnes d'alta densitat (HDL): recullen el colesterol no utilitzat i el torna al fetge per al seu emmagatzematge o excreció a l'exterior a través de la bilis. El colesterol, en unir-se a la partícula HDL de major densitat, és transportat de nou al fetge per ser destruït.

Tractament i prevenció de la hipercolesterolèmia

Està demostrat que les persones amb nivells de colesterol en sang de 240 mg / dl tenen el doble de risc de patir un infart de miocardi que aquelles amb xifres de 200 mg / dl.

L'excés de colesterol en el torrent sanguini no pot ser absorvit per les cèl·lules i queda en circulació amb la seva unió a les LDL, de manera que aquest colesterol sobrant es diposita en les parets de les artèries i es va originant l'aterosclerosi.

La hipercolesterolèmia es pot prevenir   amb les següents recomanacions:

 • Dieta mediterrània: una alimentació equilibrada, variada i sense greixos saturats. És important el consum de vegetals, llegums, cereals, hortalisses i fruites.
 • Exercici aeròbic moderat diari d'uns 30 minuts.

Si encara seguint aquestes recomanacions no s'aconsegueixen els nivells òptims, és quan el metge ha pautar un tractament farmacològic.

L'elecció dels fàrmacs depèn de l'alteració principal en els valors de colesterol i triglicèrids.

FREQÜÈNCIA CARDÍACA

La freqüència cardíaca és el nombre de vegades que el cor batega per minut per bombar la sang al cos. La freqüència normal en repòs oscil·la entre 50 i 100 batecs per minut. No obstant això, hi ha alguns aspectes que alteren el seu estat.

Hi ha una relació directa entre la freqüència cardíaca i el risc cardiovascular, per què   com més gran és la freqüència cardíaca, menor és l'expectativa de vida.

DIABETIS

la   diabetis mellitus   és una malaltia que es produeix quan el pàncrees no pot fabricar insulina suficient o quan la insulina no aconsegueix actuar en l'organisme perquè les cèl·lules no responen a la seva estímul.

Amb diabetis, la glucosa s'acumula a la sang perquè no pot entrar als teixits i va danyant progressivament els vasos sanguinis, a més d'altres òrgans, de manera que el procés d'arteriosclerosi s'accelera, augmentant el risc de patir una malaltia cardiovascular.

el   risc cardiovascular   d'una persona diabètica de patir 1   esdeveniment cardiovascular   s'iguala al d'una persona no diabètica que hagi tingut un infart.

Es considera que una persona pateix diabetis quan els nivells de glucosa en sang són elevats. Els valors són són

 • nivell de   glucosa   en dejú està per sobre de 125 mg / dl.
 • Quan dues hores després del test de sobrecàrrega oral a l'   glucosa   els nivells de glucèmia estan per sobre de 200mg / dl.
 • Quan els nivells de Hb1c estan per sobre del 6,4%.

Per sota d'aquests nivells, no hi ha   diabetis.

Prevenció del risc cardiovascular en el malalt de diabetis

 • Has de controlar els altres factors de   risc cardiovascular, especialment hipertensió, tabaquisme i colesterol.
 • Si ets obès, has de perdre pes.
 • Practica activitat física de manera continuada.
 • Controla la glucèmia:
  • hemoglobina glicosilada (HbA1C): <7%
  • glucèmia en dejú entre 70 i 130 mg / dl;
  • glucèmia postprandial (després de dinar): <180 mg / dl.
 • La identificació precoç de diabètics amb malaltia cardiovascular (quan estan encara asimptomàtics) és la millor tàctica per reduir les complicacions i mortalitat per aquesta causa.
 • Mantenir bon nivell de pressió arterial: TA <130/80 mmHg.
 • Objectius de control de colesterol:
  • LDL <100 mg / dl (o menys de 70 mg / dl),
  • HDL> 50 mg / dl i
  • triglicèrids <150 mg / dl.

TABAC

segons el   Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme   (CNPT), el   tabac ÉS el   factor de risc cardiovascular   més important, ja que els   fumadors pateixen tres vegades més malalties del cor que a la resta de la població. Les possibilitat de patir una malaltia de cor és proporcional a la quantitat de cigarrets fumats al dia i al nombre d'anys en què es manté aquest hàbit nociu.

els   fumadors   tenen tres vegades més risc de patir una malaltia cardiovascular que la resta de la població.

Ara que ja coneixes els principals enemics del teu cor, la nostra proposta des de la farmàcia, si et preocupa la salut del teu cor és que vinguis i descobreixis el nostre servei de risc cardiovascular.

el   servei de detecció i control dels factors de risc cardiovascular   consisteix en diferents proves perquè tu coneguis els diferents factors de risc que tens i com incideixen en la possibilitat de patir una malaltia cardiovascular. Des de la presa de la tensió, les proves del colesterol, de triglicèrids i de glucosa o mesurar-se el perímetre de la cintura i calcular l'IMC (Índex de massa corporal) són els controls que de forma periòdica que pots fer-te a la nostra farmàcia.

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios
Tipos de producto
Marcas
Ver más
Categorías
Precio