×
Tiempo de lectura 1 min.

Per què quan volem un tractament antienvelliment en el primer que hem de pensar és en protecció solar?

Tipus d’envelliment dèrmic

Les cèl·lules dèrmiques poden envellir per 2 motius diferents:

  • El pas dels anys, envelliment intrínsec o cronològic
  • La radiació solar, envelliment extrínsec o fotoenvelliment

El 80% de l’envelliment dèrmic correspon a fotoenvelliment. El que vol dir que més de la meitat del nostre envelliment es pot tractat i corregir, per així evitar les seves conseqüències.

Quines són les conseqüències del fotoenvelliment?

  • Venes o aranyes vasculars sobretot en galtes, aletes nasals i zona de l’escot
  • Zones de la pell amb un color més groguenc-blanquinós
  • Pell més fina amb pèrdua de fermesa i arrugues més profundes
  • Taques de pigment, pigues i/o lentígens (conegudes com a taques de l’edat)
  • Taques amb aspecte escamós i aspres al tacte, que poden tenir un aspecte vermellós. Es coneixen amb el nom de lesions actíniques i poden ser pre-canceroses, motiu pel qual les ha de controlar un especialista.

Per què passa tot això?

El fotoenvelliment és el dany produït sobre les cèl·lules de la pell per acumulació d’anys d’exposició incorrecta a les radiacions solars; UVB, UVA, i IR (infraroja)

  • La radiació UVB, actua a nivell de l’epidermis provocant l’oxidació de les cèl·lules més superficials i alliberant radicals lliures d’oxigen que causen danys en l’estructura cel·lular.
  • La radiació UVA, capaç d’arribar fins a la dermis, activa la síntesis de melanina produint alteracions de pigment com lentígens i melasmes, i altera l’estructura del col·lagen provocant arrugues a la pell.
  • La radiació Infraroja, capaç d’arribar a la hipodermes, és la responsable de les mutacions en l’ADN i la destrucció de fibroblasts, cèl·lules encarregades de la síntesis de col·lagen, amb la conseqüent pèrdua de fermesa.

Com hem d’actuar davant del fotoenvelliment?

Per corregir i tractar aquestes alteracions hem de regenerar les fibres de col·lagen i elastina, unificar el to de la pell, reparar el dany cel·lular produït i sobretot fer una bona prevenció protegint-nos correctament del sol.

Perquè les conseqüències del fotoenvelliment van més enllà de la preocupació estètica, i els últims estudis realitzats a Espanya demostren que la incidència del melanoma augmenta un 10% cada any.

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios
Tipos de producto
Marcas
Ver más
Categorías
Precio