I tant que no! Per això és molt important saber quina és la utilitat que li donarem, a quin tipus de pell l’aplicarem, i el que és més important quin tipus de filtres necessitem per estar ben protegits.
I és que el mon de les cremes solars no ens l’acabem … cada vegada hi ha més productes entre els que escollir i pot arribar a ser força complicat triar correctament.
Aquí tens alguns tips que t’ajudaran a l’hora d’escollir bé:
- Esbrina quin és el teu fototip. Ets de pell i ulls clars o més aviat tens una pell molt resistent a la cremada i que es bronzeja fàcilment? Aquest detall determinarà el SPF (solar protection factor) de la crema solar. SPF 30, 50, 50+?
- Per qui és la crema solar? Per un infant, per un home, per tota la família? Recorda que hi ha protectors específics pels més menuts o bé formats ideals per tota la família.
- Quan faràs servir el protector? Per anar a fer un trecking a la muntanya, per passejar per la ciutat, o per anar a la platja o la piscina? Els formats dels envasos t’ajudaran a adaptar-te a cada situació.
- A quina zona del cos l’aplicaràs? Al cos, la cara, a sobre d’una cicatriu, a zones piloses … En funció de les característiques de la pell hauràs d’escollir unes textures o unes altres.
- La teva pell té alguna alteració? Acne, pell atòpica, pell sensible? Hauràs d’escollir fórmules que siguin respectuoses amb la teva pell o bé que ajudin a corregir els dèficits que presenti.
D’altra banda, quina és la millor fórmula, el millor filtre pel meu cas? Doncs això t’aconsello que ho deixis en mans del teu farmacèutic de confiança.
Els filtres solars són unes substàncies que hi ha dins les cremes que tenen la capacitat de fer rebotar, dispersar o transformar les radiacions solars que són perjudicials per la pell.
No tots els filtres són igual d’efectius o de segurs. Per exemple:
- els filtres físics o minerals són els ideals per les pells immadures dels bebès (a partir de 6 mesos) o per les pells intolerants. Però són una mica blanquinosos i no us agraden gaire però són fantàstics.
- els filtres químics, en canvi, són els que més agraden perquè són més fàcils d’aplicar, i són ideals per pells sanes.
- els filtres biològics, d’altra banda, que són aquells amb acció antioxidant o reparadora de l’ADN cel·lular molts cops estan integrats dins les mateixes cremes però també els podem trobar en forma de càpsula. És molt recomanable prendre aquest tipus de complements a més de posar-se la crema per protegir la pell des de dins i de dalt a baix.
I per últim, pensa que els millors protectors solars comencen a degradar-se al cap de 2 hores aproximadament, per això és tant tant important renovar la protecció solar amb freqüència. Ara pots trobar altres formats ideals per fer la reaplicació en forma de pólvores per aplicar amb brotxa o be en formes de brumes (vaporitzadors).
Com ja t’he dit hi ha tot un mon darrere de la protecció solar.
No te la juguis i tria el producte ideal per les teves necessitats.