×
Tiempo de lectura 2 min.

Tenir cura del cuir cabellut és el punt de partida cap a un cabell sa. La sequedat, l'excés de greix, la brutícia, l'exposició al sol i la manca de cura són causa directa de la majoria dels problemes capil·lars: calvície o alopècia, caspa, aprimament del cabell, picor, dermatitis seborreica, etc. Comença a cuidar el teu cuir cabellut per lluir un cabell sa i brillant.

1. Neteja

El cuir cabellut tendeix a acumular moltes més impureses del que creiem. Pols, pell morta, restes de xampú, contaminació ... que s’acumulen obturant els porus de la pell del cap. Quan els porus s'obstrueixen els fol·licles pilosos s’asfixien i el cabell es torna feble i trencadís.

Per això, és imprescindible conèixer la rutina d'higiene capil·lar més adient en cada cas. És important rentar el cabell de manera que es mantingui un equilibri entre la higiene i un bon estat del cuir cabellut (ja sabem que pecar per excés pot ser tan perjudicial com per defecte).

El més adequat és rentar el cabell cada 2-3 dies per permetre l'oxigenació de l'arrel i no ressecar el cuir cabellut. És molt important utilitzar un xampú neutre que respecti la capa protectora del cuir cabellut. Recorda que el xampú només s'aplica en el cuir cabellut, no en tot el cabell.

En canvi, l’acondicionador o el bàlsam s'apliquen únicament a la meitat del cabell i a les puntes. Recorda també que cal utilitzar aigua tèbia perquè si és massa calenta augmenta la secreció sebàcia com a mesura de protecció.

2. Massatges

A qui no li encanta el “moment massatge” de la perruqueria?

Doncs bé, no es tracta d'una tècnica de màrqueting. La realitat és que un massatge al cuir cabellut és el que necessites després d'un dia d'estrès. A més, un bon massatge al cuir cabellut té d’altres efectes interessants per a la salut i la bellesa.

Cada dia realitza moviments circulars per estimular la circulació de la sang, de manera que augmentaràs l'oxigenació del cuir cabellut i els nutrients arribaran millor fins als fol·licles.

 El massatge ha de ser suau i el pots millorar utilitzant algun oli capil·lar.

3. Mascaretes

Les mascaretes, a més de cuidar el teu cabell per mantenir-lo sa i hidratat, són un bon aliat per cuidar el teu cuir cabellut.

4. Loció anticaiguda

Aplica la loció només sobre el cuir cabellut, sense humitejar en excés per assegurar l'efecte. Aprofita aquest moment per fer el massatges al cuir cabellut.

5. Dieta adequada

No ens cansarem de repetir-ho, la nostra alimentació és la nostra millor font de salut, i el nostre cabell s'alimenta dels nutrients que li aportem.

Una bona opció són els fruit secs, la verdura, el peix i la fruita, perquè són rics en proteïnes i vitamines.

Com sempre recordem, evita els greixos saturats en la mesura del possible i veuràs que la salut del teu cabell es veu afavorida!

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios
Tipos de producto
Marcas
Ver más
Categorías
Precio