×
Tiempo de lectura 2 min.

Quan la pell mostra zones més clares o directament blanques parlem d’hipopigmentacions. Aquestes lesions a la pell guarden relació amb un pigment anomenat melanina i les cèl·lules on es forma, els melanòcits. 

Avui t’expliquen quines son les hipopigmentacions més comunes:

  1. Pitiriasis alba. Es tracta d’un problema molt freqüent entre els infants (6 a 12 anys). Es caracteritza per l’aparició de zones hipopigmentades a la cara, el coll, el tronc i els braços que no piquen. Poden començar com a zones rosades amb una mica de descamació que després evolucionen amb pèrdua de color. Només cal aplicar una bona crema emol·lient dos cops al dia i protegir del sol amb un filtre d’ampli espectre FPS 50+. L’exposició solar no millora la tonalitat de la pell. 

  1. Pitiriasis versicolor. En aquest cas estem davant d’una alteració de la microbiota de la pell que es manifesta com una infecció per fongs. Tot i així no es contagiosa. És molt habitual entre el jovent i acostuma a aparèixer a zones amb molta glàndula sebàcia (tòrax, esquena, coll, els braços …) És necessari el diagnòstic del metge qui indicarà el tractament medicamentós més adequat. La hipopigmentació pot persistir durant uns mesos després de finalitzar el tractament però amb l’exposició solar controlada la tonalitat de la pell es pot recuperar sense problemes. 

  1. Hipomelanosis gutata. És el resultat d’una exposició solar intensa al llarg dels anys i el propi procés d’envelliment. És típica de les persones grans que acostumen a mostrar-la a les cames i els braços. Apareix com un conjunt de taques blanques petites i molt abundants com si fos un esquitxat de gotes. No hi ha cap tractament que las faci desaparèixer només cal prevenir-les i protegir-se sempre amb un bon filtre solar.

  1. Hipopigmentació post-inflamatòria. Són el resultat d’una lesió inflamatòria prèvia provocada per una malaltia (lupus, brot de psoriasis, sarcoidosis), una cremada, un tractament farmacològic i l’exposició al sol. És un procés que es resolt de manera espontània al cap d’uns mesos. 

  1. Vitiligo. És una patologia de la pell on no hi ha formació de melanina. Les persones amb vitiligo presenten unes taques molt clares que acostumen a aparèixer al voltant de la boca, els ulls, el nas, tot i que també les podem trobar a les mans o qualsevol altre part del cos. Existeixen alguns tractaments via tòpica que el poden millorar discretament. Els maquillatges autocorrectius i els autobroncejadors són bones elecció per dissimular el vitiligo. Cal fer servir filtres solars sempre doncs aquestes zones hipopigmentades són susceptibles de cremar-se fàcilment. 

Les alteracions de la pell que cursen amb hipopigmentació són del tot benignes però poden representar un problema psico-social per les persones que el pateixen. 

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios
Tipos de producto
Marcas
Ver más
Categorías
Precio