×
Tiempo de lectura 3 min.

UN DECÀLEG PER AJUDAR ALS NOSTRES FILLS A TORNAR A LA RUTINA

Ens hem passat l'any educant als nostres fills amb normes i horaris però ... arriba l'estiu i en menys de 24 hores ja semblen petits monstres salvatges.

I ara, ¿Com tornem a l'ordre?

En pocs dies arriba la tornada a l'escola, i per això aquest mes dediquem l'article a uns consells de com preparar-nos per tornar a la rutina. Al nostre favor tenim que està comprovat que als nens els agraden les rutines, els fa sentir més segurs i tranquils, amb la qual cosa tenim punts al nostre favor per sortir victoriosos el més aviat possible.

De tota manera, en els nens també hi ha el síndrome post-vacances i sol durar una setmana. Els símptomes més comuns són: cansament, apatia, tristesa, nerviosisme, falta d'atenció ...

El nostre repte és tornar als horaris de menjar i somni que teníem abans de les vacances per a això:

1. El primer que hem de recuperar és l'hora d'anar-se'n al llit, i per això hem d'esforçar a preparar tardes d'activitats que resulti cansada.

2. D'aquesta manera, si es fiquen al llit abans, podrem recuperar l'hora d'aixecar-se de forma progressiva. Recorda: el teu fill ha de dormir entre 9 i 11 hores.

3. En canvi, l'hora del dinar si és recomanable integrar-la directament, sense progressions. Això sí, per recuperar la rutina del menjar, és important establir un ritual ben clar:

a) Rentar-se les mans

b) Posar la taula

c) Seure a la cadira

Recorda: en qüestió d'alimentació és imprescindible esmorzar

4. Un altre aspecte important per tornar a la rutina és complir els horaris fins i tot els caps de setmana.

5. Per fer-los conscients que aviat començaran el nou curs escolar, és important preparar amb ells tot el material que necessitaran: comprar els llibres, preparar l'uniforme o la roba escolar, la motxilla ... Recorda: mai més d'un 10% del pes del nen a l'esquena.

6. Parlar de les coses positives que implica l'inici del nou curs, com trobar-se amb els seus amics, conèixer nens nous, aprendre coses, excursions ...

7. Escoltar-los, respondre les seves preguntes, inquietuds i pors. Donar-los confiança i suport. Per a ells és un repte i una nova situació a la que han de enfrontar-se.

8. Per alliberar l'estrès post vacances recomano que facis activitats físiques per les tardes. És una manera de compartir el temps lliure d'una forma activa i saludable. Què tal un passeig pel parc o anar en bici? Recorda: una activitat física adequada d'1 hora al dia està directament relacionada amb un millor rendiment escolar i amb un millor estat anímic dels nens.

9. És important per a ells que el primer dia d'escola, si pots, els acompanyis. És important també recollir-los, sent puntuals i mostrant-nos alegres, interessant-nos per tot el que ens expliquen.

A més de tornar a les rutines, per a l'operació tornada a l'escola sigui el més saludable possible hem de tenir en compte altres factors:

1. POLLS!  Sí ,la tornada a les aules ve acompanyada pel retorn dels polls. Per això, us recomano seguir la dita de "més val prevenir que curar". Per sort, avui dia disposem a la farmàcia d'una àmplia gamma de productes preventius que es poden aplicar des del primer dia de classe. I aquest mes en fem promoció especial!

2. DEFENSES AMUNT! Al setembre comença el canvi de temperatures, els dies s'escurcen i comença la progressiva retirada de l'estiu. Només millorant la salut del teu nen aconseguiràs disminuir les visites al pediatre. Jalea, homeopatia, equinacea ... tens moltes i variades opcions per allunyar els virus de casa teva!

3. SALUT DENTAL. Setembre és un bon moment per renovar el raspall dels nostres fills. A l'escola ens demanen que portem un raspall i pasta per reforçar la salut dental. Per això, us recomano una visita a la farmàcia on trobareu lots i necessers que s'adapten a les vostres necessitats i a preus especials. Dóna-li exemple i ensenya-li com mantenir unes dents fortes i sanes amb hàbits saludables i material de qualitat.

4. Aquest mes toca preparar tot el material escolar del curs, per què no començar el curs al màxim de memòria i CONCENTRACIÓ. A la farmàcia t'oferim el consell més adequat per ajudar-los a rendir més i millor.

Qualsevol dubte o pregunta, aquí estem per oferir-vos els nostres serveis i consell farmacèutic., moltes gràcies per la vostra confiança!

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios
Tipos de producto
Marcas
Ver más
Categorías
Precio