×
Tiempo de lectura 3 min.

Els dermatòlegs la consideren un actiu bàsic per tractar la pell a qualsevol edat. En les pells joves, per evitar un envelliment prematur i en les madures,  per prevenir el fotoenvelliment.

Un dels mites de la vitamina C tòpica és que taca la pell. Doncs és tot just el contrari, la vitamina C o àcid ascòrbic a concentracions 5-15%, és un potent despigmentant ja que és un inhibidor de la tirosinasa i per tant evita la síntesis de la melanina, que és la responsable de la pigmentació i hiperpigmentacions o taques de la pell.

Una altra de les seves accions a tenir molt en compte a l’estiu és que és antioxidant i evita el dany fototòxic del sol (eritema, immunosupressió, fotoenvelliment i càncers cutanis), neutralitzant els radicals lliures generats per l’exposició a les radiacions UV.

Un altre avantatge de la vitamina C a l’estiu és que suposa una rutina molt pràctica, agradable i ràpida d’aplicar. Cada matí l’aplicarem després de la neteja i abans del protector solar facial. No seria necessari una crema de tractament abans del protector solar. Quan fa calor, generalment, es prefereixen textures lleugeres i en pocs passos.

Rutina (matí)= neteja + vitamina C + protector solar

Cuadro de texto: BENEFICIS VITAMINA C:
•	Despigmentant
•	Antioxidant
•	Evita el dany fototòxic de la radiació UV
•	Lluminositat: estimula la renovació cel•lular
•	Fermesa:  augmenta la síntesis de col•lagen
•	Antiarrugues
•	Hidratació: millora l’organització de la barrera cutània
•	Protegeix de la immunosupressió que ens provoca el sol

Quins tipus de vitamina C tòpica hi ha al mercat?

  • Àcid ascòrbic pur, que s’oxida molt fàcilment i és inestable a l’aire, a la llum i a la calor, i ha d’estar formulat a pH àcid. És la forma més activa però degut al pH àcid, és irritant per a pells sensibles
  • Derivats èsters de l’àcid ascòrbic, que són més estables, menys actius davant els signes de l’envelliment (no augmenten la producció de col·lagen) però menys irritants.

Per via oral té el mateix efecte?

Per via oral no té pràcticament efecte a nivell cutani . Els beneficis cutanis esmentats de la vitamina C només s’aconsegueixen amb l’aplicació tòpica.

Quina concentració és la recomanada?

Concentracions de 5-15% per via tòpica seran les més efectives pel tractament i prevenció antienvelliment i despigmentant.

Les pells sensibles també poden utilitzar la vitamina C?

Per les pells sensibles es recomana els derivats de la vitamina C ja que estan formulats a un pH poc àcid i són poc irritants. La seva efectivitat serà menor però serà més segura.

Com i quan s’aplica la vitamina C?

Aplicarem la vitamina C, preferiblement al matí (ens protegeix de la radiació UV) després de la neteja facial i abans del protector solar. Els dies de platja o piscina, millor aplicar-la per la nit, ja que la vitamina C és inestable a la radiació solar directa i perdria part del seu efecte. Una ampolla és el tractament de dos dies,  no és recomanable que estigui oberta més de 24 hores. Aplicarem ½ ampolla un dia i ½ al matí següent.

Com l’hem de conservar?

Es conserva millor en envasos foscos i en el cas de les ampolletes, un cop obertes s’han de tapar i esperar com màxim 24 hores per a la pròxima aplicació.

És normal que sembli que els porus estiguin bruts amb els tractaments de vitamina C?

La vitamina C s’oxida i adquireix un color fosc. Per potenciar la lluminositat que ens genera, i netejar les possible restes de  vitamina C oxidada, és molt recomanable fer exfoliacions setmanals, físiques o químiques, a baixa concentració. Aquesta combinació produeix un efecte espectacular, aportant molta lluminositat a la pell.

Tots el cosmètics de vitamina C tenen preus similars?

Els cosmètics que contenen els derivats són més econòmics dels que contenen la vitamina C pura ja que formular i estabilitzar la versió pura és més complicat i més car.

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios
Tipos de producto
Marcas
Ver más
Categorías
Precio