×
Tiempo de lectura 2 min.

La boca és una estructura complexa formada per la llengua, les dents, les genives i les glàndules salivals. Responsable de múltiples funcions vitals per a l’organisme, és la porta d’entrada al sistema digestiu i com a tal s’encarrega de l’inici de la digestió dels aliments i té una acció molt important com a sistema defensiu evitant l’accés de virus, bactèries i fongs al nostre interior.

Mantenir una boca sana ens ajuda a tenir un bon estat de salut general, ja que el fet de patir una malaltia a les genives incrementa el risc de patir malalties greus com infarts de miocardi, ictus, diabetis i parts prematurs.

La saliva ens ajuda a protegir-nos dels patògens i a tenir sota control els bacteris responsables de la formació de la placa dental o biofilm, pel·lícula inicialment incolora que s’adhereix sobre la línia de la geniva i que pot calcificar donant lloc al sarro. L’acumulació d’aquesta placa pot causar gingivitis, inflamació de les genives que pot complicar-se amb infecció bacteriana i arribar a afectar les estructures de suport produint periodontitis. Aquesta afectació a nivell profund pot acabar donant lloc a la pèrdua de peces dentals si no es tracten correctament.

Per a tenir una boca sana és molt important seguir uns correctes hàbits diaris:

  1. Abans del raspallar-se hem de netejar els espais interdentals amb l’ajuda de seda/cinta dental o raspalls interproximals en funció de la grandària de l’espai.
  2. Raspallar-se les dents mínim 2-3 cops al dia amb un raspall de filaments suaus i amb les puntes perfectament arrodonides per evitar lesionar les genives.
  3. Utilitzar un dentífric fluorat i adequat a les nostres necessitats.
  4. Netejar la llengua amb l’ajuda d’un netejador lingual per tal de retirar l’acumulació de substàncies de rebuig i evitar l’halitosi o mal alè.
  5. Esbandir la boca amb col·lutori per reduir el volum de la placa dental.
  6. Realitzar revisions periòdiques 1-2 cops l’any al dentista.

Hi ha altres aparells que faciliten i milloren la higiene bucal com són els raspalls elèctrics, especialment indicats per a la edat infantil i pacients amb mobilitat reduïda, i els irrigadors que netegen amb l’ajuda d’aigua.

En el cas dels infants podem netejar les genives amb l’ajuda d’un netejador específic des del dia del naixement i com a molt tard hem de començar la higiene de seguida que surti la primera dent utilitzant un raspall de dents per nadons i aigua. La pasta dentífrica la començarem a utilitzar quan ell ja sigui capaç d’escopir-la fora de la boca, cosa que succeeix al voltant del tercer any.

Per mantenir una bona salut general no hem d’oblidar realitzar una correcta higiene bucal, visitar periòdicament al dentista i tenir una consideració especial en aquelles situacions en les que les genives són més susceptibles de patir gingivitis, com seria el cas de l’embaràs, les persones diabètiques i els fumadors.

A la farmàcia disposem de consells i productes per ajudar-te en la neteja diaria més adequada per tu, i també disposem de lots de productes dentals per estalviar diners alhora de comprar pasta de dents i colutoris.

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios
Tipos de producto
Marcas
Ver más
Categorías
Precio