×
Temps de lectura 2 min.

Qui no s’hi ha trobat? Arriba la primavera i uff ... què em passa? No tinc ganes de fer res, em trobo esgotat, apàtic, i amb una mena de tristor que no acabo d’entendre, encara que hi ha dies que la ira s’apodera de mi...

No et preocupis, aviat aquests símptomes aniran desapareixent. Es tracta de l’astènia primaveral un trastorn afectiu estacional que es manifesta quan es donen una sèrie de condicionants:

  • L’arribada de la nova estació, la primavera, que ocasiona canvis horaris, de temperatura, de pressió atmosfèrica, d’humitat, d’hores de llum natural ...
  • El nostre estil de vida actual.

Curiosament afecta més a les dones que als homes i de manera més pronunciada dins la franja d’edat dels 20-50 anys.

De la astènia primaveral no es coneix ben be el motiu però el que si s’ha vist és que quan es donen aquests factors el cos té certes dificultats per adaptar-se a la nova situació. De manera que fins que no ens adaptem completament experimentem símptomes com ara:

  • Cansament físic i mental
  • Apatia
  • Canvis d’humor (tristesa, ansietat, irritabilitat)
  • Estats lleugerament depressius
  • Insomni agut
  • Major nombre d’infeccions
  • Dolor

Tenint en compte tot axiò què és el que podem fer per evitar o minimitzar les conseqüències de l’astènia:

  1. Descansar prou, el suficient. Ni més ni menys. Es recomana dormir de 7a 8 hores diàries de mitja. Gaudir d'una son de qualitat i suficient et serà de gran ajuda.
  2. Practicar exercici de manera regular. Ja ho saps l'activitat física ens dona vitalitat encara que haguem de superar la mandra inicial. Si pots escollir fes esport a l'aire lliure, t'activarà molt més.
  3. Portar una alimentació saludable, variada i equilibrada. Evita els àpats copiosos que encara ens fan sentir més inactius opta per àpats lleugers i digestius.
  4. Evitar els estimulants com ara la cafeïna, el te o el tabac.
  5. Fugir de les situacions d’estrès que accentuen encara més aquesta problemàtica i optar per es estil de vida més realista. Es coneix que aquests quadres simptomatològics són molt característics de les societats actuals carregades de pressions que dificulten les adaptacions
  6. Mantenir unes rutines i horaris constants al llarg dels dies també facilita aquest procés d’adaptació.
  7. Prendre complements nutricionals adequats que aportin un extra de vitamines i minerals. En molts casos la nostra dieta no cobreix adequadament les necessitats diàries. Per contra no abusis d'aquests tipus de complements doncs molts d'ells inclouen vitamines liposolubles que ingerides de quantitats abundants no són eliminades i queden retingudes a l'organisme.
  8. Altres complements alimentaris són molt adients en aquests casos com és el cas de la jalea reial (tonificant i energitzant) o els adaptògens com la rodhiola, el gingseng, l’ eleuterococo, el guaranà o la ashwagandha  que donen molt bones respostes.

Ja veus no sembla tant difícil oi? Només t’has de cuidar molt més i has de prendre consciència de la importància d’un estil de vida més saludable.

Perquè no comences ara mateix a cuidar-te?

 

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Tipus de producte
Marques
Veure més
Categories
Preu