×
Temps de lectura 3 min.

Amb l'arribada de la primavera l'al·lèrgia torna a ser un problema per a moltes persones. Encara que hi ha al·lèrgies que duren tot l'any, a la primavera sol haver pics importants a causa del pol·len.

Què és l'al·lèrgia?

L'al·lèrgia és una reacció desproporcionada del sistema immunitari a una substància que és inofensiva per a la majoria de la gent. Hi ha moltes substàncies que poden produir al·lèrgia com són la pols, el pol·len, els fongs, el pèl d'animals, les picades d'insectes, alguns aliments, el làtex, entre d'altres.

Quins símptomes provoca?

Els símptomes més freqüents de les al·lèrgies respiratòries són esternuts, degoteig nasal, tos i picor.

Quan les al·lèrgies es produeixen en els ulls la seva simptomatologia és enrogiment, picor i llagrimeig dels ulls.

I en el cas de les al·lèrgies de la pell es produeix enrogiment, picor, inflamació, descamació i poden aparèixer butllofes i erupcions.

Les al·lèrgies poden ser més localitzades i donar els símptomes descrits anteriorment, o més generals, i donar un conjunt de símptomes. Per exemple, les al·lèrgies al pol·len solen provocar tant símptomes respiratoris com llagrimeig i envermelliment dels ulls.

5 consells per evitar l'al·lèrgia al pol·len

El millor camí per evitar els símptomes de l'al·lèrgia és evitar l'exposició a l'al·lergen. En el cas de l'al·lèrgia al pol·len és molt complicat evitar directament tota exposició a l'al·lergen, però sí que es poden seguir algunes recomanacions per reduir l'exposició i no patir una al·lèrgia tan greu.

 1. Intenta no sortir quan hi hagi molt de vent
 2. Mantenir les finestres tancades
 3. No assecar la roba a l'aire lliure
 4. Viatjar amb les finestres del cotxe pujades
 5. Protegir els ulls amb ulleres i la boca amb una màscara els dies d'alta pol·linització.

Tinc Al·lèrgia o refredat?

Aquest any el fred ha arribat tard i la primavera s'està apropant, així que se sumen les condicions idònies perquè els refredats i les al·lèrgies s'ajuntin. Encara que de vegades sembli que tenim el mateix, els símptomes són diferents i és important saber exactament que patim ja que el tractament és diferent:

 • Els refredats són causats per virus, solen ocórrer en èpoques de fred, quan tenim les defenses més baixes i dura una setmaneta.
 • Els símptomes del refredat apareixen lentament, sol ser freqüent tenir mucositat nasal, mal de coll, febre i tos.
 • L'al·lèrgia és causada per l'exposició als al·lèrgens, en el cas de l'al·lèrgia al pol·len sol aparèixer més a la primavera per ser l'època de pol·linització i patir una exposició molt més elevada.
 • L'aparició i el desenvolupament de l'al·lèrgia sol ser molt abrupta, apareix ràpidament però la seva durada és bastant més curta que un refredat.
 • Els símptomes són clarament diferenciats, és freqüent patir secreció nasal aquosa, la típica "goteta" que sempre penja del nas. També pot donar picor i irritació ocular i de les mucoses nasals. Els esternuts són molt freqüents però no sol haver tos ni febre.

Com alleujar els símptomes?

En el cas del refredat es poden tractar els símptomes per alleujar el malestar i poder seguir amb la rutina diària. A la farmàcia trobaràs diferents productes que ajudaran a superar el refredat, i amb l'ajuda del teu farmacèutic trobaràs la solució que millor s'adapti a les teves necessitats.

En el cas de l'al·lèrgia també podem ajudar-te. Els antihistamínics són ideals per alleujar els símptomes però hi ha més opcions, així que no dubtis a consultar-nos.

Algunes mesures fàcils per alleujar els símptomes:

 1. Ingerir força líquids
 2. Evitar canvis bruscos de temperatura
 3. Realitzar rentats nasals amb sèrum fisiològic

No deixis que l'al·lèrgia t'impedeixi fer la teva vida normal, si necessites ajuda veuen a la farmàcia podem i volem ajudar-te!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Tipus de producte
Marques
Veure més
Categories
Preu