×
Temps de lectura 2 min.

Un tractament eficaç dels còlics del nadó: el mètode Rubio.

El còlic del lactant no és una malaltia, però sí una experiència molt dolorosa per als nadons de poques setmanes i les seves famílies. A la intensa experiència del naixement i de trobar-se en un món desconegut, s’hi suma un dolor sense consol i el desesper de la mare i el pare que van provant remeis sense èxit, o simplement esperen que passi, en un intent fallit de comprendre'l i de fer-lo sentir millor. 

colicos2


      El mètode Rubio és una teràpia manual amb la qual s’harmonitzen, es relaxen i es fan més elàstics tant l’intestí com el sistema fascial de l’aparell digestiu del lactant. Aquest treball suau i precís, tendre i delicat, es realitza a través de lleugeres pressions amb els dits en l’abdomen del nadó, escoltant i esperant la resposta del cos. Des de la zona més superficial fins a la més profunda, s’avança per capes, segons ens vagi permetent, fins a aconseguir la relaxació i l’elastificació total de l’intestí. D’una manera natural, s’activa el trànsit intestinal, el seu moviment peristàltic i el funcionament correcte de l’intestí, afavorint l’evacuació i l’eliminació de gasos. Es redueixen així la tensió i les possibles retencions fins a la desaparició de les molèsties que provoquen els còlics. L’eructe es fa més fàcil i l’alimentació esdevé una experiència més plaent, mantenint també millor el temps entre les ingestes d’aliment. Com a conseqüència, millora el seu benestar general, ja que augmenten el temps i la qualitat del son i del descans.

colicos3
      Per norma general, es fan entre dues i quatre sessions, sempre amb l’acompanyament dels pares. En la primera etapa s’elastifica la zona més externa, i posteriorment, es treballa sobre la zona més profunda.

colico1
      
      Els còlics són sovint un senyal del procés d’adaptació del nadó a la nova vida i a les experiències viscudes durant la concepció, l’embaràs i el naixement. És important tractar el símptoma, reduir la inflamació dels teixits i alleujar el malestar, però cal remuntar-se a l’origen que el produeix per alliberar-lo en profunditat. El benestar de l’infant i de la família s’enriqueix i complementa amb altres intervencions.
El mètode Rubio, la Teràpia Craneosacral Biodinàmica, la Pediatria en l’àmbit de Biodinàmica Craneosacral i la Teràpia Prenatal,  Perinatal i Post-natal, entre d’altres, es complementen mútuament. La combinació entre totes elles possibilita un procés terapèutic molt complert.

Per més detalls consulta’ns a Farmàcia GuarcMontse Verge i Vallès

Montse Verge: Acompanyament en la criança i educació de nadons i infants. Terapeuta especialitzada en el Mètode Rubio (còlics dels nadons). Terapia Craneosacral Biodinàmica i Pediatria en l’àmbit de Biodinàmica Craneosacral i Teràpia pre, peri i postnatal. www.montseverge.cat

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Tipus de producte
Marques
Veure més
Categories
Preu