×
Temps de lectura 1 min.

La higiene de la boca és indispensable per prevenir malalties i per mantenir la boca sana. Per aquest motiu cal introduir l’hàbit quan abans millor. 

Des del primer any de vida ja hem de tenir cura de la higiene de la boca dels nostres nens. Quan són molt petits es recomana netejar les genives amb una gassa humida o bé amb productes específics per aquesta funció.

A mesura que van creixent i aprofitant que són més autònoms, cap als dos anys, ja els podem oferir un raspall de dents per la seva edat mullat amb una mica d’aigua. Després ja afegirem una mica de pasta.

El fluor és un gran agent anticàries, però se n’ha d’utilitzar la quantitat recomanada per cada edat, ja que si en fem servir en excés, podríem provocar una malaltia anomenada fluorosi.

  • Des de la primera dent fins als 2 anys, una pasta amb 1000 ppm (l'equivalent a una taqueta plana). Mínim 2 cops al dia. 
  • Dels 2 als 4 anys, una pasta amb 1000 ppm (parts per milió) de fluor (l'equivalent a un gra d'arròs). Mínim 2 cops al dia. 
  • A partir de 4 anys amb 1000 - 1450 ppm de fluor + calci (l'equivalent a un pessol). Mínim 2 cops al dia. 

A més hem d’evitar que els més petits mengin habitualment caramels, xuxes i aliments rics en sucre, ja que associat a una higiene deficient augmenten molt el risc de patir càries. Com veus és molt fàcil evitar aquests dos factors i el resultat serà una molt bona salut bucodental.

Recordeu que és molt important que es raspatllin les dents mínim dos cops al dia.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Tipus de producte
Marques
Veure més
Categories
Preu