×
Temps de lectura 1 min.

La llet materna és el millor aliment per a un nadó. Té un alt valor nutricional i a més té un cost econòmic zero. Però a vegades, pel motiu que sigui, la mare no pot o no vol alletar al nadó. Per aquestes situacions existeixen les llets de fórmula. Son fórmules  que imiten la llet materna amb gust i composició. Hem de tenir en compte que en el període de lactància hi ha unes necessitats especials, que aquestes llets cobreixen perfectament.

La composició de la llet materna i de fórmula és pràcticament igual en proporcions de proteines, grassa, sucre, hidrats de carboni, potassi, magnesi….  I al igual que la llet materna, té menys proteines que la llet de vaca.

La composició bàsica de totes les llets de fórmula es defineix estrictament per les directives de la UE, la qual garanteix un creixement i desenvolupament adecuat per al nadó. Recentment, i a voluntat de millorar encara més aquestes llets i imitar encara més la llet materna, moltes fórmules incorporen a la seva composició prebiotics, probiòtics, fosfolípis, nucleòsids..

Les llets de fórmula es clasifiquen en 3 grans grups:

  • Inici: per nadons de 0-6 mesos
  • Continuació: de 6 mesos a 1 any.
  • Junior: fins 2-3 anys.

També existeixen llets per patologies lleus, Anticòlic (AC), antiestrenyiment (AE) i antiregurgitació (AR). Totes elles es poden utilizar uns dies o bé una temporada llarga.

Llavors, amb tota aquesta informació, quina llet escollim per al nostre fill? Doncs sabent que totes compleixen tots els requisits nutricionals, podem escollir segons el nostre propi criteri. El que sí us recomanem és que siguin llets de venda en farmacia, les quals, a més passen més controls sanitaris i on tindreu el consell d’un profesional de la salut.

I recordeu, que totes les llets, un cop obertes, s’han de consumir en el període de un mes.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Tipus de producte
Marques
Veure més
Categories
Preu