×
Temps de lectura 2 min.

La retenció de líquids és present en tots dos sexes, encara que cal dir que té més incidència en dones, a causa de les característiques del seu perfil hormonal. Com a dada anecdòtica, hi poden haver diferencies de fins a 2 kg de pes en un mateix individu per la retenció hídrica!


Si és el vostres cas, aquí teniu una sèrie de consells que us ajudaran a millorar el vostres dia a dia evitant l'aparició d'aquesta sensació. 

Quins consells podríem posar en pràctica per a disminuir la retenció de líquids?


1) Augmentar el consum d'aigua: Encara que sembli contradictori, incrementar el consum d'aigua ens ajudarà a eliminar part dels líquids retinguts. La demanda d'aigua en aquesta època de l'any és superior a qualsevol de les altres, per tant, fins i tot el consum 1.5l d'aigua al dia podria arribar a ser insuficient. Controla la ingesta de líquids durant el dia i estigues sempre hidratat!


2) Practica d'activitat física: És molt important, i no només a nivell hídric, la pràctica d'exercici físic per a una millora de salut general. La mobilització de la sang causada per aquesta pràctica i l'activació de la musculatura, ens ajudarà a accelerar el nostre metabolisme i a poder incidir en la pèrdua de volum per acumulació hídrica. Deixa la vida sedentària i veuràs una millora inmediata!


3) Dieta equilibrada i personalitzada: Consumir els aliments adequats en el nostre dia a dia ens assegurarà un aport correcte de nutrients al nostre cos, proporcionant-nos salut i benestar a nivell digestiu (evitarem digestions pesades, inflamacions, cremors, etc) a més d'una pèrdua de volum. Cuida la teva salut digestiva! Som el que mengem!


4) Reduir el consum de sal: Per norma general, ens trobem amb un excés de sal en els aliments que consumim, causant un desequilibri en el nostre organisme. Per aquest motiu, hem d'evitar l'excès de sal i limitar el consum d'aliments alts en sodi, responsables d'afavorir la retenció de líquids al nostre organisme. Introdueix qualsevol tipus d'espècies en els teus plats per a donar-los sabor i evita la sal!


5) Triar productes de proximitat: El consum d'aliments frescos i de proximitat ha de ser una prioritat en el nostre dia a dia. El consum d'aliments precuinats i/o fregits, ens proporcionarà una baixa aportació en qualitat de nutrients a més de causar un augment del nostre % de greix i retenció de líquids. Prioritza els aliments de temporada i proximitat!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Tipus de producte
Marques
Veure més
Categories
Preu