×
Temps de lectura 1 min.

Sovint la pell ens diu moltes coses, per això cal mirar-la d’aprop i estar al cas quan notem algun canvi, alguna cosa diferent.

Com ja sabeu, la pell conté un pigment anomenat melanina que en gran part és el responsable de la coloració de la nostra pell. Quan la melanina no es distribueix de la manera adequada o bé quan les cèl·lules que la fabriquen, els melanòcits, no funcionen com deurien ens poden aparèixer taquetes fosques a la pell. 

Hi ha molts factors que poden ocasionar l’aparició de taques, com ara factors genètics, hormonals o ambientals (exposició solar, alguns fàrmacs, cosmètics o perfums, lesions prèvies, etc.).

Les taques fosques cal que siguin revisades anualment per un metge especialista, no ho oblidis! Però tot i així és important conèixer quines són les taques que més habitualment ens podem trobar.

  • Efèlides. Són les “peques o pigues” de tota la vida. Aquelles que són tan típiques dels nens més petits tot i que poden perdurar al llarg dels anys. Les efèlides apareixen especialment a l’estiu a conseqüència de l’exposició solar. No tenen cap tipus de perill però sovint no agraden a qui les te.
  • Melasma o cloasma. Aquestes taques són més aparatoses i guarden una relació directa amb factors hormonals, com ara l’embaràs, els anticonceptius orals o els desordres de les tiroides. Acostumen a aparèixer a la cara (el front, el llavi superior o les galtes). El melasma cal tractar-ho amb paciència i sobretot protegir-lo del sol de manera molt acurada.
  • Hiperpigmentacions post-inflamatòries: són aquelles “ombres” que queden a una zona de la pell on abans hi ha hagut una ferida, una cremada, una inflamació, acne i ha estat exposada al sol sense protecció.
  • Nevus: són els coneguts “lunars” que tant coneixem. Són aquelles taques que cal observar i vigilar que no facin cap tipus de canvi. 
  • Lentigen: con unes taquetes de color marró suau en forma de llentia que apareixen a zones exposades al sol durant molt i molt de temps. Són típiques de les persones grans (mans, braços i escot) però poden apareixen en adults més joves. 

Sigui com sigui la teva pell, no oblidis protegir-la del sol adequadament, revisar-la i consultar-nos. Algunes d’elles responen molt bé a tractaments despigmentants en canvi d’altres necessiten el seguiment d’un metge especialista.

Fes una ullada a les teves taques i vine a veuren’s. 

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Tipus de producte
Marques
Veure més
Categories
Preu